Vi vil vise deg sporene etter krigen, og vi vil donere deler av midlene til den ukrainske hæren

   +38 096 362 11 25 (WhatsApp, Viber, Telegram)

HjemBloggBesøk Ukraina"Ukraina - Korsfestelse"-utstillingen: Et vindu inn i krigens urokkelige realiteter

"Ukraina - Korsfestelse"-utstillingen: Et vindu inn i krigens urokkelige realiteter

Nasjonalmuseet for Ukrainas historie under andre verdenskrig er vertskap for en enestående visning – 'Ukraina – Korsfestelse', en banebrytende utstilling i Ukraina og globalt. Med 1776 autentiske gjenstander samlet inn fra kampsoner og nylig frigjorte områder i Kyiv- og Chernihiv-regionene fra 3. april til 6. mai 2022, og spenner over et område på 900 kvadratmeter. Kuratert av Yuriy Savchuk, museets direktør, og kunstneren Anton Logov.

Denne komposisjonen består av to iboende antitetiske seksjoner: 'Horde' og 'Ukraina – Crucifixion.' Førstnevnte skisserer landskapet av russisk propaganda, fullskala invasjonen og inntrengernes militære antrekk, våpen og livsstil fra den «russiske verden».

Forrige lysbilde
Neste lysbilde

Det siste segmentet utfolder seg på to steder: 'Ukraina – Korsfestelse' og 'Tilfluktsrom.' Førstnevnte viser bergede åndelige og kulturelle relikvier, forkullede vindusrammer, rester av husholdningsutstyr, sportsutstyr oppdaget fra asken, sammen med barnegjenstander, tegninger og leker.

Dominerer fortellingen er de lagrede skattene til vår nasjon: inngangsportene til kirken for fødselen til den hellige jomfru i landsbyen Plemiaga og kuppelen og kuppelkorset til himmelfartskirken i landsbyen Lukianivka i Kiev-regionen.

Også avbildet er det sårede ikonet «Descent from the Cross» fra den herjede kirken St. Dmitry Rostovsky i Makariv, det skadede rammeverket som en gang holdt malerier av den verdenskjente Maria Pryimachenko fra det brente Ivanivka-museet for historie og lokalhistorie.

Sistnevnte gjenskaper omhyggelig virkeligheten av liv og tid tilbrakt i ulike tilfluktsrom under bombeangrep, og forteller de 37 dagene av eksistens i et bombeskjul i Hostomel, ned til de minste detaljene.

Denne utstillingen har høstet enorm popularitet blant museumsbesøkende og nyter høy medieappell. Per 7. juni 2022 har 7 812 personer engasjert seg i utstillingen.

Den har også fått dekning i 63 nasjonale og internasjonale publikasjoner, anmeldelser, kommentarer, historier og intervjuer, inkludert fremtredende internasjonale pressesteder som The New York Times (USA), The Guardian (Storbritannia) og Le Monde (Frankrike).

Forrige lysbilde
Neste lysbilde
Facebook
Twitter
LinkedIn
Topp