We zullen u de sporen van de oorlog laten zien en een deel van het geld doneren aan het Oekraïense leger

   +38 096 362 11 25 (WhatsApp, Viber, Telegram)

ThuisbloggenBezoek OekraïneTentoonstelling “Oekraïne – Kruisiging”: een venster op de onverzettelijke realiteit van oorlog

Tentoonstelling “Oekraïne – Kruisiging”: een venster op de onverzettelijke realiteit van oorlog

Het Nationaal Museum voor de Geschiedenis van Oekraïne in de Tweede Wereldoorlog biedt onderdak aan een ongekende tentoonstelling: 'Oekraïne – Kruisiging', een baanbrekende tentoonstelling in Oekraïne en wereldwijd. Met 1.776 authentieke artefacten die uit de eerste hand zijn verzameld uit gevechtsgebieden en nieuw bevrijde gebieden in de regio's Kiev en Tsjernihiv van 3 april tot 6 mei 2022, met een oppervlakte van 900 vierkante meter. Samengesteld door Yuriy Savchuk, directeur van het museum, en kunstenaar Anton Logov.

Deze compositie bestaat uit twee inherent tegengestelde delen: 'Horde' en 'Oekraïne – Kruisiging.' De eerste schetst het landschap van de Russische propaganda, de grootschalige invasie en de militaire kleding, wapens en levensstijl van de indringers uit de 'Russische wereld'.

Vorige dia
Volgende dia

Dit laatste segment ontvouwt zich over twee locaties: 'Oekraïne – Kruisiging' en 'Shelter'. De eerste toont geborgen spirituele en culturele relikwieën, verkoolde raamkozijnen, overblijfselen van huishoudelijke apparatuur, sportartikelen ontdekt uit de as, samen met kinderartikelen, tekeningen en speelgoed.

Het verhaal wordt gedomineerd door de geredde schatten van onze natie: de toegangspoorten van de Geboortekerk van de Heilige Maagd in het dorp Plemiaga en de koepel en het koepelkruis van de Hemelvaartskerk in het dorp Lukianivka in de regio Kiev.

Ook afgebeeld is het gewonde icoon “Kruisafneming” uit de verwoeste kerk van St. Dmitry Rostovsky in Makariv, het beschadigde raamwerk waarin ooit schilderijen van de wereldberoemde Maria Pryimachenko zaten uit het verbrande Ivanivka Museum voor Geschiedenis en Lokale Lore.

Deze laatste reconstrueert minutieus de realiteit van het leven en de tijd doorgebracht in verschillende schuilkelders tijdens bombardementen, en vertelt de 37 dagen van het bestaan in een schuilkelder in Hostomel tot in de kleinste details.

Deze tentoonstelling heeft een enorme populariteit verworven onder museumbezoekers en geniet een grote media-aantrekkingskracht. Op 7 juni 2022 hebben 7.812 personen aan de expositie deelgenomen.

Het heeft ook aandacht gekregen in 63 binnenlandse en internationale publicaties, recensies, commentaren, verhalen en interviews, waaronder prominente internationale perskanalen zoals The New York Times (VS), The Guardian (VK) en Le Monde (Frankrijk).

Vorige dia
Volgende dia
Facebook
Twitteren
LinkedIn
Bovenkant