Vi vil vise deg sporene etter krigen, og vi vil donere deler av midlene til den ukrainske hæren

   +38 096 362 11 25 (WhatsApp, Viber, Telegram)

HjemBloggBesøk Ukraina10 Filmer Bearing Witness: The War in Ukraine på skjermen (siden 24. februar 2022)

10 Filmer Bearing Witness: The War in Ukraine på skjermen (siden 24. februar 2022)

Krigen i Ukraina har satt et uutslettelig preg på verden. Det ukrainske folkets mot, hjertesorg og urokkelige ånd har antent en ildstorm av kunstneriske reaksjoner. Kino, med sin unike evne til å fange rå følelser og fortelle overbevisende historier, har vært i forkant. Her er 10 filmer, dokumentarer og kortfilmer som fordyper seg i ulike aspekter av krigen siden 24. februar 2022:

  1. "20 dager i Mariupol" (2023): Denne filmen av Mstyslav Chernov tar med seg Oscar for beste dokumentarfilm i 2024, og står som et kraftig bevis på de første dagene av den brutale beleiringen av Mariupol. Ved å bruke opprivende opptak tatt av Chernov og teamet hans midt i ødeleggelsene, gir den et innblikk i motstandskraften til sivile og de grufulle kostnadene ved krig.
  2. «Evakuering» (2022): Denne uhyggelig vakre dokumentaren av Valentyn Vasyanovich følger en gruppe frivillige som risikerer livet for å evakuere sivile fra det krigsherjede Øst-Ukraina.
  3. "Butterfly Vision" (2022): En kraftig kortfilm av Iryna Tsilyk viser frem kampene til en ung ukrainsk ballerina midt i krigens bakteppe, og fremhever knuste drømmer og forstyrrede liv.
  4. "House of Broken Mirrors" (2022): Denne dokumentaren av Oksana Karpovych utforsker krigens innvirkning på en liten ukrainsk landsby, og følger livene til innbyggerne mens de kjemper med tap, forflytninger og kampen for å gjenoppbygge.
  5. «A Rising Storm» (2023): En fiktiv narrativ film inspirert av sanne hendelser, Nariman Alievs "A Rising Storm" skildrer en ukrainsk families kamp for å overleve og motstandens urokkelige ånd.
  6. "This is War: Diary of Our Times" (2023): En samledokumentar av et kollektiv av ukrainske filmskapere, som tilbyr et rått og urokkelig blikk på krigens daglige realiteter for vanlige ukrainere.
  7. «The Voices of Chernobyl» (2023): Denne dokumentaren av Maryna Koutsenko kaster lys over de opprivende opplevelsene til arbeidere og frivillige som sikret atomkraftverket i Tsjernobyl under den første invasjonen.
  8. «Open Faced» (2023): En intim skildring av Valentyn Vasyanovich av en ukrainsk fotojournalists reise som dokumenterer krigen, og fanger de menneskelige kostnadene ved konflikten gjennom en kraftig linse.
  9. «Donbass» (2023): En fortsettelse av et førkrigsprosjekt av Laura Petersen, denne dokumentaren følger en gruppe ukrainere hvis liv for alltid har blitt forandret av den pågående konflikten i Donbas-regionen.
  10. «Min ukrainske begravelse» (2023): En mørk komisk film av Olesya Moroz som utforsker krigens absurditet gjennom linsen til en filmskaper som sliter med å fullføre en dokumentar om tradisjonelle ukrainske begravelser midt i kaoset.

Denne listen representerer bare en brøkdel av de filmatiske responsene på denne pågående kampen. Ved å se disse filmene får vi en dypere forståelse av de menneskelige historiene bak overskriftene og hedrer den urokkelige ånden i Ukraina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Topp